Akhirnya Penerima 2 D0s Vaks1n Akan Diberi Kelebihan -Ini Kenyataan Dari PM Muhyiddin

Berita gembira Kepada Mereka yang telah melengkapkan dua d0s suntikan vaks1n C0v-19 dijangka akan menerima berita baik tidak lama lagi.
Perdana Menteri Tan Sri Muhyiddin Yassin berkata beliau akan mengumumkan kel0nggaran pr0sedur 0perasi standard (S0P) khusus kepada mereka dalam beberapa hari lagi.

“Kita akan putuskan dan muktamadkan perkara ini dan saya akan umumkannya sebagai satu pakej penuh, termasuklah dalam beberapa aspek s0sial, sukan, dan aktiviti makan di rest0ran. Perincian ini akan diumumkan tidak lama lagi,” katanya dalam temu ramah khas dengan media di sini hari ini.

Perdana Menteri menjelaskan antara kel0nggaran yang akan diberikan termasuklah S0P bagi pergerakan dalam negara, termasuk perjalanan rentas sempadan daerah atau negeri terutama melibatkan suami atau isteri yang tinggal berjauhan.

“Saya benar-benar berharap langkah ini akan memberikan sedikit kebebasan dan ruang, keselesaan bagi orang ramai untuk meneruskan kehidupan dengan lebih baik,” katanya.

Pada 17 Julai lepas perdana menteri mengumumkan bahawa kel0nggaran bagi individu yang telah melengkapkan dua d0s sunt1kan vaks1n C0V-19 akan diputuskan di mesyuarat Pelan Pemulihan Negara (PPN) dalam minggu ini.

Beliau dilap0rkan berkata ini selaras dengan pembukaan lebih banyak sekt0r ek0n0mi apabila negeri beralih ke Fasa Dua PPN, terutama melibatkan kawasan Lembah Klang.

PPN dijadualkan untuk dibentangkan 0leh perdana menteri dalam Sidang Khas Parlimen yang bermula Isnin ini.

Merujuk kepada persidangan parlimen, Muhyiddin berkata walaupun sesi itu akan dibuka untuk perbahasan, kerajaan tegas dengan keputusan untuk meneruskan PPN sehingga keadaan negara pulih.

Sumber : Siakap Keli

Pastikan yang anda berfikir dua kali terlebih dahulu sebelum memberikan sebarang k0men anda disini. Pihak kami juga tidak mampu untuk memantau kesemua k0men yang ditulis disini.

PERHATIAN: Pihak Admin tidak akan bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini.

Apa Kata Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*