Pelitup Muka Tajuddin Bertekn0l0gi Jadi Perhatian

Ramai kurang senang apabila melihat pelitup muka dipakainya selalu ‘terl0ndeh’ dan menerusi satu rakaman vide0, jelas kedengaran se0rang wartawan meminta beliau membetulkan pelitup muka cnggih tersebut sebelum ditemubual.

Pelitup muka Tajuddin jadi perhatian


Tajuddin – F0t0 The Star Online

PELITUP muka ahli Parlimen Pasir Salak, Datuk Seri Tajuddin Abdul Rahman sekali lagi menjadi perhatian.

Bukan sahaja dalam kalangan pengamal media yang berhimpun di l0bi Menara Dat0 0nn, Pusat Dagangan Dunia Kuala Lumpur (PWTC) baru-baru ini, malah ia turut menjadi bualan warganet di media s0sial.

Ramai pengguna Twitter termasuk Merak Jalanan sendiri mengimpikan untuk memiliki pelitup muka premium itu.

Menerusi perkongsian seorang pengguna Twitter, pelitup muka yang dipakai Tajuddin adalah pr0duk di bawah rangkaian LG PuriCare dan dijual pada harga RM1,699.

Apa yang membuatkan pelitup muka itu unik ialah ia dilengkapi tekn0l0gi pembersihan udara, sekali gus memastikan pengguna menerima udara bersih.

Pun begitu, warganet masih menghentam Tajuddin kerana beliau did4kwa tidak tahu menggunakan pelitup muka tersebut dengan betul.

Ramai kurang senang apabila melihat pelitup muka dipakainya kerap ‘terl0ndeh’ dan menerusi satu rakaman vide0, jelas kedengaran se0rang wartawan meminta beliau membetulkan pelitup muka canggih tersebut sebelum ditemu bual.

K0men-k0men di Twitter pula ada yang meminta Tajuddin ‘tape’ sahaja pelitup muka tersebut di wajahnya, malah ada yang lebih sinis menganggap ia sebagai perhiasan ‘c0splay’.

Ada juga yang bersel0r0h; “Dia masih buka? Tak hands0me, sila pakai balik.”

Tidak kurang ada juga warganet menganggap Tajuddin tidak serik selepas dua kali dik0mpaun atas kesal4han melnggar pr0sedur 0perasi standard (S0P) kerana tidak memakai pelitup muka di tempat awam.

Umum mengetahui, Tajuddin dik0mpaun selepas didapati tidak memakai pelitup muka ketika berada di ruang legar Parlimen.

Sebelum ini, Tajuddin yang juga bekas Pengerusi Prasarana Malaysia Berhad (Prasarana) dikenakan k0mpaun RM1,500 atas kes4lahan sama semasa mengadakan sidang media selepas melawat l0kasi dua tren LRT bertembung dalam terowong berhampiran KLCC pada 25 Mei lalu.

Apa pun, bagi individu di luar sana, Merak Jalanan menasihatkan pakailah pelitup muka dengan betul dan sempurna.

Ingatlah pesanan Ketua Pengarah Kesihatan, Tan Sri Dr N00r Hisham Abdullah bahawa langkah paling penting ketika ini yang perlu dipraktikkan semua pihak ialah mematuhi S0P dalam usaha mencegah penulran C0v-19 daripada vari4n D3lta.

sumber: media

Pastikan yang anda berfikir dua kali terlebih dahulu sebelum memberikan sebarang k0men anda disini. Pihak kami juga tidak mampu untuk memantau kesemua k0men yang ditulis disini.

PERHATIAN: Pihak Admin tidak akan bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini.

Apa Kata Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*